Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
profile-photo

Roxana Dudău

Partener, Liderul practicii de drept imobiliar

+40 21 402 41 00
Roxana.Dudau@bdattorneys.ro

Roxana este partener în cadrul Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL și coordonează practica de drept imobiliar. Este membră a Baroului București.

Activitate anterioară:

Roxana este licențiată a Facultății de Drept a Universității Al. I. Cuza (Iași) – și a absolvit un program de masterat în drept german la Universitatea din Konstanz, Germania. Roxana este specializată în drept imobiliar, în special în dreptul urbanismului și al construcțiilor, precum și în structurarea contractelor de închiriere specifice sectoarelor logistică/industrial și retail.

Înainte de a se alătura Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL (în iulie 2021), Roxana a lucrat pentru o reputată societate de avocați internațională.

Roxana este, de asemenea, co-fondator al Energy Policy Group, un think-tank independent, specializat în domeniul politicii energetice, în analize de piață și strategie energetică, fondat în februarie 2014.

Abilități și experiență profesională:

Roxana este implicată în principal în tranzacții imobiliare. Are experiență în consilierea investitorilor strategici, a băncilor și fondurilor de investiții cu privire la tranzacții cu diferite tipuri de active imobiliare (clădiri de birouri, spații de retail, hale industriale).

Ea este specializată în consilierea investitorilor străini activi în sectoarele retail și construcții cu privire la intrarea acestora pe piața din România dar și cu privire la procesul de expansiune.

Totodată, ea are o vastă experiență în consilierea investitorilor majori (preponderent din industriile auto și aerospațială) în investiții de tip Greenfield în România, pe care i-a consiliat cu privire la structurarea investițiilor acestora începând cu procesul de achiziție a terenului (due diligence, asistență pe parcursul tranzacției și post-tranzacție), până la încheierea contractelor de proiectare și de antrepriză în construcții pentru viitoarele lor unități de producție din România. Roxana a fost implicată și în consilierea unor bănci importante cu privire la finanțarea și refinanțarea unor proiecte imobiliare pe piața locală.

Roxana vorbește fluent limba engleză, germană și română și deține cunoștințe la nivel conversațional de limba franceză.