Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Într-un proiect important pentru piața bancară românească, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL și EY România au asistat Revolut Bank în procesul de lansare a primului său produs de creditare. Revolut, super-aplicația financiară care oferă servicii bancare celor peste 2 milioane de clienți în România, poate acorda, din august 2022, credite de nevoi personale negarantate, cu o sumă maximă de 125.000 lei, în doar câteva minute.

Aplicația financiară a fost actualizată în conformitate cu reglementările legale în materie pentru a permite într-un mod extrem de facil și rapid parcurgerea tuturor etapelor procesului de creditare (ex. depunerea cererii, semnarea contractului de credit cu ajutorul unei semnături electronice calificate, modificarea datei de rambursare, realizarea de rambursări anticipate).

Echipa de avocați din cadrul Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a fost coordonată de Radu Diaconu (Partener Coordonator) și Gabriela Neagu (Managing Associate). De asemenea, practica de consultanță a EY România a fost implicată în acest proiect prin Carmen Adamescu (Partener) și Bogdan Picerea (Manager).

“Intrarea pe piața de creditare este un pas firesc pentru Revolut în vederea consolidării poziției sale de instituție bancară pe piața românească. Suntem extrem de bucuroși și onorați de faptul că am putut fi implicați în acest proiect important atât pentru clientul nostru, dar și pentru sistemul financiar din România”, a spus Gabriela Neagu, Managing Associate, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL.

”Din august 2022, creditul de nevoi personale, un produs responsabil oferit de Revolut Bank, a devenit disponibil pentru clienții români, care s-au alăturat astfel celor din Lituania, Polonia și Irlanda. Obiectivul nostru rămâne acela de a pune la dispoziția clienților noștri servicii bancare simple, ușor de folosit și înțeles, cu costuri transparente și competitive. Le mulțumim partenerilor noștri care au contribuit la punerea acestui produs la dispoziția clienților noștri și le suntem recunoscători utilizatorilor Revolut pentru încredere, materializată prin interesul ridicat manifestat și pentru acest produs, încă din primele zile de la lansarea pe piața locală“, a declarat Gabriela Simion, General Manager al subsidiarei Revolut România și Head of Lending.

 

DESPRE REVOLUT

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

www.revolut.com