Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

În tranzacția prin care fondul de investiții Greenbridge a preluat participația majoritară în grupul Rus Savitar – Casa Rusu, vânzătorii au fost asistați de o echipă multidisciplinară formată atât din consultanți din cadrul echipei de asistență in tranzacții a EY Romania (M&A si debt advisory), cât și din avocați specializați in tranzacții din cadrul Radu si Asociatii SPRL.

Fondul de investiții Greenbridge a preluat de la familia Rusu o participație de 75% în grupul Rus Savitar – Casa Rusu, unul dintre principalii producători și retaileri de mobilă din România. În urma tranzacției, Cristian Rusu rămâne implicat în afacere, atât în calitate de acționar (cu o participație de 25% din acțiuni), cât și în calitate de Director General.

Tranzacția, care transformă o afacere de familie într-un business cu perspective regionale, a fost negociată și implementată pe durata mai multor luni. Discuțiile au avut în vedere atât elementele tipice pentru o tranzacție de M&A, cât și modul de funcționare a noului parteneriat.

Sunt încântat că tranzacția a fost finalizată cu succes. Pe durata întregului proces am fost consiliat de o echipă multidisciplinară de consultanți, specialiști în ariile lor de practică, din cadrul EY și Radu si Asociatii SPRL. Am avut în toate etapele tranzacției confortul ca sunt reprezentat la cel mai înalt nivel de profesionalism și aș dori să le mulțumesc pe această cale” a spus Cristian Rusu.

EY Romania a oferit vânzătorilor servicii de asistență în M&A printr-o echipă dedicată, precum și servicii de debt advisory. Tranzacția a fost coordonată de Florin Vasilică, partener și lider al echipei de asistență în tranzacții EY Romania, cu ajutorul Florenței Bîrhală, Senior Manager M&A si al Ioanei Mihai, Director Debt Advisory. Din echipa au mai făcut parte și Răzvan Ispas, Claudia Tudor, Carmen Lipară si Bogdan Cojocariu.

Este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România și suntem mândri că am contribuit la realizarea unui deal de această anvergură. Totodată este si prima investiție a Greenbridge in Romania. Suntem convinși ca împreună, Cristian Rusu si Greenbridge vor duce Casa Rusu de la nivelul unui campion local la unul regional. Mulțumesc echipei implicate în proiect și, în special, familiei Rusu pentru colaborare”, a precizat Florin Vasilică.

Consultanța juridică a fost asigurată de Radu si Asociatii SPRL avocații implicați în tranzacție fiind Radu Diaconu și Stefan Mantea.

Îi mulțumim lui Cristian Rusu și familiei Rusu pentru încrederea acordată echipei noastre. Suntem onorați ca am fost parte la acest proiect” a declarat Radu Diaconu.