Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Începând cu 1 noiembrie 2020, Radu Diaconu preia conducerea practicii de consultanță juridică a Radu și Asociații SPRL (societatea de avocatură afiliată EY România) de la Dragoș Radu, cel care a condus societatea de avocați în ultimii 8 ani. 

Radu Diaconu face parte din echipa Radu și Asociații din 2013 și a devenit partener asociat în 2017. 

Radu are experiență vastă în acordarea de asistență juridică atât investitorilor strategici, cât și celor financiari într-o gamă largă de tranzacții pe piața românească. Cu studii juridice și economice, inclusiv un doctorat în reglementarea instituțiilor financiare, expertiza lui acoperă atât zona de fuziuni și achiziții, cât și pe cea a operațiunilor de finanțare. De-a lungul timpului, Radu a oferit asistență juridică în numeroase domenii – industrie, energie, sectorul financiar, real estate și FMCG. “Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și, în mod special, îi rămân recunoscător lui Dragoș pentru sprijinul pe care mi l-a dat în mod constant în toți acești ani”, a declarat Radu Diaconu. 

Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică al EY România: „Sunt convins că, în noul său rol, Radu va implementa o viziune strategică convingătoare care va accentua profilul societății de avocatură pe piață și va consolida preferința clienților noștri pentru serviciile Radu și Asociații.”  

La finalul mandatului său, Dragoș Radu a declarat următoarele: “A conduce și crește practica de servicii juridice în cadrul EY a fost un obiectiv incitant și mobilizator. Am împlinirea că las în urmă o echipă solidă și respectată și sunt ferm convins că Radu o va conduce către noi realizări.

Echipa Radu și Asociații SPRL este formată în prezent din 45 de avocați specializați în consultanță juridică și litigii. Membră a grupului Ernst & Young Global Ltd, Radu și Asociații SPRL lucrează în mod integrat alături de profesioniști din toate domeniile de expertiză ale EY, respectiv consultanță fiscală, asistență în tranzacții, consultanță în afaceri și audit.