Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Radu și Asociații SPRL a acordat asistență juridică societății S.N. Nuclearelectrica S.A., singurul producător de energie nucleară din Romania, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Națională a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara.

Decizia strategică de a achiziționa o parte din activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităților de producție la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. și, în egală măsură, asigurarea producției de fascicule de combustibil și operarea în condiții optime a FCN Pitești și CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacității centralei nucleare, și menținerea ciclului combustibilului nuclear la nivel național, la un cost avantajos al tranzacției.

Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Asistența juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului și activele care au făcut obiectul vânzării precum și în suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

Cosmin Ghiță, Director General al S.N. Nuclearelectrica S.A., a declarat: “Sunt încântat de colaborarea cu echipa Radu și Asociații SPRL. Au avut o contribuție importantă la realizarea acestei tranzacții și doresc sa le mulțumesc pe această cale pentru suportul acordat pe durata întregului proces.”  

Suntem bucuroși că am putut fi alături de Nuclearelectrica în prima etapă a acestei tranzacții și avem convingerea că putem fi parteneri de încredere și în etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu și Asociații SPRL.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților competente și îndeplinirii condițiilor prealabile stabilite de către părți pentru finalizarea sa.