Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Radu și Asociații SPRL, societatea de avocatură afiliată EY România, devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, preluând numele avocaților asociați Emanuel Băncilă și Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL oferă întregul spectru de servicii juridice, în special, consultanță în domeniul dreptului societar / fuziuni și achiziții (M&A), politici și dispute fiscale, drept imobiliar, reglementări în domeniul energiei, relații de muncă, drept bancar și fintech-uri. Cei doi avocați vor fi responsabili cu dezvoltarea activității societății pe două arii principale de servicii: consultanță juridică în afaceri – Radu Diaconu, respectiv politici și dispute fiscale – Emanuel Băncilă.

Emanuel Băncilă, partener și liderul practicii de politici și dispute fiscale, are 25 de ani de experiență în coordonarea proiectelor de inspecții și litigii fiscale. Practica de politici și dispute fiscale condusă de Emanuel Băncilă este printre puținele practici din România incluse de Chambers Europe şi Legal 500 în categoria „Tier 1”. Aceleași publicații l-au inclus pe Emanuel Băncilă in categoria „Leading Individuals”, iar International Tax Review l-a inclus în categoria „Highly regarded”. În ultimii 5 ani, publicația International Tax Review a inclus în mod constant practica de politici şi dispute fiscale în primele 5 firme din România, Europa Centrală şi de Est, și chiar din Europa, la următoarele categorii:  “European Tax Disputes Firm of the Year”, “Tax Innovator Firm of the Year”, “Tax Policy Firm of the year” şi “Central and Eastern Europe Tax Controversy Firm of the Year”.

Emanuel Băncilă a declarat următoarele: „În 2014 am început construirea de la zero a acestei practici de politici și dispute fiscale. În 7 ani, am ajuns la un număr de peste 20 de avocați, practica fiind recunoscută în mod constant în topul primelor 4 din România, alături de firme de avocatură consacrate, cu o vechime de 20-30 de ani. Ne lăudam cu două decizii favorabile în procedura preliminară în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene - C-438/13 și C-441/16, precum și cu decizii de referință în domeniul prețurilor de transfer, TVA și impozit pe profit. Inovația este ceea ce ne definește, dovadă fiind hotărârile judecătorești unice obținute cu privire – de exemplu – la aplicarea amnistiei în situația în care organul fiscal nu a respectat termenul legal de începere a inspecției fiscale, redeschiderea a două rafinării în România a căror activitate fusese suspendată de autoritățile fiscale, reclasificarea riscului fiscal al unui contribuabil sau clarificarea termenului de prescripție în controlul fiscal asupra impozitului pe profit.”

Radu Diaconu, partener coordonator și liderul practicii de consultanță juridică în afaceri, conduce o echipă cu experiență vastă în acordarea de asistență atât investitorilor strategici, cât și celor financiari într-o gamă largă de tranzacții pe piața românească. Echipa sa are ca piloni practicile de drept societar / fuziuni și achiziții (M&A), energie, dreptul muncii, reglementare (regulatory) și drept bancar & fintech-uri, activitatea avocaților care coordonează aceste practici fiind apreciată atât de clienți cât și de publicațiile de specialitate. De asemenea, prin cooptarea Roxanei Dudău ca partener și coordonator al practicii de drept imobiliar, societatea de avocatură se poziționează ca un jucător important pe piața serviciilor de consultanță juridică din domeniu, experiența Roxanei fiind una recunoscută atât național, cât și internațional de publicațiile de profil.

Printre clienții practicii de consultanță a societății se numără multe dintre cele mai mari 100 de companii de pe piața românească. Între tranzacțiile recente amintim vânzarea business-ului de carduri de carburant al Smart Diesel către grupul german DKV, vânzarea GloriaFood către Oracle, procesul de fuziune a celor trei companii de distribuție Electrica, vânzarea business-ului de producție și retail de mobilă Casa Rusu către fondul de investiții Greenbridge și achiziția hotelului Majestic din București.

“Le mulțumesc atât clienților noștri pentru încrederea acordată, cât și celor 25 de colegi avocați care oferă consultanță juridică de business pentru munca tenace și consecventă din ultimii ani, ceea ce ne-a dat ocazia să realizăm proiecte din ce în ce mai complexe și mai interesante. Intenția mea este ca, în anul care vine și în paralel cu dezvoltarea constantă a echipei, să recunoaștem contribuția colegilor noștri avocați la creșterea susținută a activității noastre, prin cooptarea unora dintre aceștia în parteneriatul firmei de avocatură”, a declarat Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL are o echipă formată din peste 45 de avocați specializați în consultanță juridică și litigii care deservesc o gamă largă de clienți, în toate sectoarele economiei. Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL lucrează în mod integrat alături de profesioniști din toate domeniile de expertiză ale EY, respectiv consultanță fiscală, strategie și tranzacții, consultanță în afaceri și audit.