Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Fitbit a achiziționat activele brandului european de ceasuri inteligente de lux, Vector Watch, într-o tranzacție care reprezintă încă o operațiune de calibru care implică tehnologie românească și un achizitor din Silicon Valley, SUA, în care antreprenorul și investitorul Radu Georgescu precum și societatea de investiții Gecad Ventures au avut un rol determinant. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Vector Watch realizează o linie de ceasuri inteligente de ultimă generație care imită ceasurile clasice de lux și epatează printr-o autonomie impresionantă a bateriei.

„Cu ajutorul echipei Vector Watch, stabilim un centru de dezvoltare de înaltă performanță în București, România, continuând să ne creștem capacitățile globale de inginerie și extinzându-ne prezența în Europa, Orientul Mijlociu și Africa”, a precizat Fitbit într-o declarație.

„Avem convingerea că aceasta este o etapă importantă … care încorporează tehnologia și know-how-ul nostru unice cu experiența și comunitatea globală a Fitbit”, a explicat Vector într-o declarație pe website-ul său.

Pe parcursul ultimului an, Vector a fost consiliat în legătură cu vânzarea de către o echipă de consultanți de top, printre care Dragoș Radu, Radu Ionescu și Nicoleta Gheorghe din cadrul Radu și Asociații SPRL | EY.

Printre alții, din proiect au mai făcut parte și reprezentanți ai băncii de investiții Pagemill Partners, din Silicon Valley (o afacere Duff & Phelps), ai societatății de avocați AmLaw 100, ai Faegre Baker Daniels LLP, ai Van Campen Liem, o societate de avocați de prestigiu din Olanda.

“Acest tip de tranzacție este perfect aliniat cu angajamentul constant al EY de a sprijini antreprenorii. Și suntem totodată mândri de implicarea EY Law România într-o asemenea tranzacție transnațională de calibru”, a spus Dragoș Radu, coordonatorul societății de avocați afiliate EY România.

“Când un lider al sectorului său de piața precum Fitbit este dispus să depășească bariera geografică și să achiziționeze o societate precum Vector, ai convingerea că echipa și investitorii săi au creat ceva special. Pagemill a fost onorat să coordoneze această tranzacție și este încântat să urmărească cum Fitbit va folosi avantajul pe care Vector îl are ca și lider de piață precum și platforma sa de aplicații mobile în relație cu impresionanta sa bază de clienți”, a spus Matt Sachse, banker-ul care a coordonat această tranzacție din partea Pagemill Partners.

“Este minunat să vezi cum crește gradul de conștientizare precum și interesul de a achiziționa al Silicon Valley cu privire la experiența tehnică excepțională și tehnologiile de înaltă performanță pe care le poate oferi România”, a spus Ted Cominos, partener coordonator al tranzacțiilor transnaționale de tip fuziuni și achiziții al Faegre Bakers Daniels LLP, care a oferit asistență în cadrul acestei tranzacții.

“A fost minunat să pot contribui la finalizarea unei alte tranzacții transnaționale de tip “M&A” de succes în care a fost implicată o societate est-europeana”, a precizat Charles Welch, în prezent co-director general al Menalto Advisors, LLC, o bancă de investiții din Silicon Valley.

“Încă un exemplu care demonstrează că legăturile româno-olandeze în domenii precum structurile de tip “venture capital” și “private equity” funcționează bine până la momentul vânzării, și la care noi am fost martori”, a spus Marc Van Campen, partener în cadrul societății de avocați olandeze internaționale Van Campen Liem.

Surse:
www.bizlawyer.ro
www.juridice.ro