Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN

Radu și Asociații SPRL ocupă cea mai înaltă poziție pentru practica de fiscalitate în clasamentul anual al caselor de avocatură realizat de publicația independentă internațională The Legal 500 EMEA, ediția 2020. Acest clasament are la bază o analiză calitativă a activității din ultimele 12 luni a peste 2.700 de firme de avocatură din 88 de țări. Principalele direcții urmărite sunt: experiența și implicarea echipelor, specializările și serviciile auxiliare și, cel mai important, opiniile clienților (peste 300.000 de clienți sunt sondați anual).

Conform ediției din acest an, echipa Radu și Asociații SPRL este inclusă în prima categorie (Tier 1) în aria de practică fiscalitate (Tax) și obține o importantă recunoaștere a practicii în domeniul comercial, corporate și fuziuni și achiziții (Commercial, corporate and M&A).

Societatea de avocați a urcat pentru prima dată în categoria Tier 1 (cea mai înaltă clasare) în aria de practică fiscalitate, a topului realizat de The Legal 500 EMEA, ediția 2020, după ce, în ultimii doi ani, a ocupat aceeași poziție conform clasamentului publicat de Chambers and Partners Europe, o altă publicație internațională de prestigiu care realizează clasamente anuale ale societăților de avocați.

Radu și Asociații SPRL a primit, de asemenea, o importantă recunoaștere pentru practica „Commercial, corporate and M&A”. De altfel, această practică a fost recunoscută și în cadrul „Galei Avocaților” organizată de ZF în septembrie 2019, unde societatea de avocați a obținut premiul pentru “Cea mai mare tranzacție din industria FMCG”.

În rândul avocaților care s-au remarcat, Emanuel Băncilă este inclus în categoria Leading individuals. El  are o reputație excelentă în practica de litigii fiscale, ca urmare a succeselor înregistrate în instanță pentru companii multinaționale în contestarea creanțelor de mai multe miliarde de euro solicitate de autoritățile fiscale. Alex Slujitoru a fost inclus în categoria „Noua generație de parteneri” (Next Generation partners) care influențează în mod semnificativ practica de fiscalitate.

În ceea ce privește aria de practică „Commercial, corporate and M&A”, avocații Radu și Asociații SPRL nominalizați de The Legal 500 EMEA, ediția 2020, sunt Dragoș Radu, Radu Diaconu și Ștefan Mantea. Principalii clienți asistați în activitățile de fuziuni și achiziții sunt companii multinaționale, fonduri de investiții sau instituții financiare.