Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
profile-photo

Anca Atanasiu

Senior Managing Associate

+40 21 402 41 00
anca.atanasiu@bdattorneys.ro

Anca este Managing Associate în cadrul Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL și membru al Baroului București.

Activitate anterioară:

Anca a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București precum și cursurile de master în dreptul muncii organizate de aceeași facultate.

Înainte de a se alătura echipei Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, Anca a lucrat ca avocat în cadrul mai multor societăți de avocați de renume prezente atât pe piața locală cât și pe cea internațională.

Anca este de asemenea specializata in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, fiind membra a IAPP - Asociatia Internationala a Specialistilor in domeniul Datelor Personale. Anca este certificata ca specialist pe legislatia Europeana, detinand o certificare de tipul CIPP/E - Certified Information Privacy Professional/Europe.

 

Abilități și experiență profesională:

Anca este implicată în principal în proiecte de dreptul muncii oferind asistență juridică cu privire la toate aspectele de dreptul muncii. Participă la proiecte de tip ”due diligence”, servicii de consultanță cu privire la aspectele de dreptul muncii pe care le implică tranzacțiile de fuziuni și achiziții precum și consultanță cu privire la probleme de dreptul muncii pe care clienții le întâlnesc în activitatea lor de zi cu zi. Oferă consultanță clienților în cadrul proiectelor care implică transfer de angajați, detașare internațională, concedieri individuale și negocieri cu privire la încetarea contractelor de muncă cu angajați cheie.

Anca deține totodată experiență în oferirea de consultanță juridică cu privire la aspecte legate de protecția datelor cu caracter personal fiind implicată în proceduri menite să asigure respectarea cadrului legal în materie, procedurile de autorizare în relația cu autoritatea română de protecție a datelor cu caracter personal și oferirea de consultanță juridică cu privire la o mare varietate de probleme legate de protecția datelor precum supravegherea video a angajaților și transferul de date cu caracter personal.

Anca vorbește limba engleză și limba română.