Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
profile-photo

Radu Diaconu

Partener Coordonator, Liderul practicii de consultanță juridică în afaceri

+40 21 402 41 00
radu.diaconu@bdattorneys.ro

Activitate anterioară:

Radu este membru al Baroului București. Experiența sa acoperă atât aria fuziunilor și achizițiilor (M&A), cât și pe cea a operațiunilor de finanțare. Și-a început cariera în birourile locale ale societăților britanice Linklaters și Allen&Overy, devenind membru al echipei Băncilă, Diaconu și Asociatii SPRL în 2013.

Radu este licențiat atât în drept, la Universitatea din București, cât și în economie, la Academia de Studii Economice din București (Finanțe).

A obținut titlul de doctor în drept cu o teză privind reglementarea instituțiilor financiare nebancare și publică în mod regulat în atât în publicații de dreptul afacerilor cât și în publicații juridice.

Abilități și experiență profesională:

Radu se implică în principal în tranzacții de drept societar (atât fuziuni și achiziții, cât și consultanță juridică specifică) precum și în operațiuni de finanțare (inclusiv instrumente derivative și produse de trezorerie). Are experiență în oferirea de consultanță investitorilor strategici, băncilor și fondurilor de investiții cu privire la diferite tipuri de tranzacții de pe piața românească.

A oferit consultanță cu privire la achiziții și vânzări de societăți românești, fuziuni transfrontaliere, investigații din domeniul dreptului concurenței, precum și în legătură cu finanțări, restructurări și insolvență în domenii variate (energie, industrie farmaceutică, servicii financiare, imobiliare, autoturisme și FMCG).

O selecție a celor mai recente proiecte în care Radu a fost implicat cuprinde:

Radu vorbește limba română și limba engleză.